header_activiteiten

 

Steenkolenmijn | Valkenburgs Steenkolenmijn museum in Limburg

Een ideale combinatie: het Steenkolenmijn museum ligt in dezelfde groeve als Feestgrot Valkenburg, pal naast elkaar. Vanuit het museum komt u direct uit in de Feestgrot.

Voor of na een bezoek aan de Valkenburgse Steenkolenmijn kunt u terecht in onze uniek locatie, bijvoorbeeld voor een ontvangst met koffie en vlaai, een lunch, borrel, diner of feestavond. Valkenburg is centraal gelegen in Limburg, tussen Maastricht en Heerlen.

 

Rondleiding Limburgse Steenkolenmijn:

Direct vanuit Feestgrot Valkenburg komt u terecht in de wonderbaarlijke wereld van het “zwarte goud”. In een mysterieuze omgeving onder de grond gaat u kennis maken met de bijzondere wereld van de Limburgse mijnbouw uit de vorige eeuw.

U gaat eerst naar een sfeervolle ondergrondse filmzaal. Daar draaien wij een unieke film over de historie van de Staatsmijnen (DSM). Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

Na de film neemt uw gids, een ex-mijnwerker, u mee in de echte wereld van de steenkoolwinning. U gaat zelf de harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers beleven en maakt hierbij een reisje door het verleden.

Uw gids is een ex-mijnwerker met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit gevoel wordt extra versterkt door de demonstraties van echte mijnbouw-machines!

Kortom een zeer bijzondere beleving die leuk, interessant en vooral indrukwekkend is, voor jong en oud.

Een rondleiding inclusief film duurt ca. 75 minuten.

Reserveer direct in combinatie met een ontvangst, lunch, borrel of diner:

Neem contact met ons op om de beschikbaarheid te controleren. Alles nog even nalezen of uw vrienden, familie of collega’s informatie doorsturen? Vraag het informatiepakket op.

Wij zijn bereikbaar op:

T: +31 (0)43-6014738
E: info@feestgrot.nl

Informatiepakket opvragen

direct online reserveren

 

 

 

 


Spring naar de toolbar